Mikortól lehet szükséged virtuális asszisztensre?

Sokat gondolkoztam mit írhatnék arról, hogy mikortól lehet szükség virtuális asszisztensre, de arra jöttem rá, tulajdonképpen ez a kérdés nézőponttól és feladattól függ.


Ha épp az oldalamat nézegeted, talán elgondolkoztál azon, milyen lenne együtt dolgozni egy virtuális asszisztenssel. Sokak számára ez egy ismeretlen terület, viszont mind a két félnek nagyon hasznos lehet ez a kapcsolódási pont.

határidő napló az asztalon egy virággal    Lehet, hogy szükséged van 5-6 órás egyszeri segítségre, mert például szeretnél munkavállalóidnak vagy partnereidnek szervezni egy összejövetelt, és keresni kellene helyszínt, catering-et lebeszélni, meghívókat küldeni, stb., de lehet, hogy épp lakáskiadásban vagy benne és erre kellene egy gyors segítség.

   Lehet, hogy épp a vállalkozásod arra a szintre lépett, hogy kellene egy frissített adatgyűjtést készíteni, valamint a versenytársak fejlődését elemezni és jó lenne, ha mindezt egy rendszerezett Excel táblázatban láthatnád, de kapacitásod már nincs rá.

    Az is lehet, hogy személyi asszisztenciára lenne szükséged, mert a saját hivatalos dolgaidhoz már egyszerűen nem tudsz hozzáférni, intézni kellene a biztosítási, ügyvédi, vagy egyéb hivatalos ügyeket.

    Az is lehet, hogy nem egy pár órás elfoglaltságról lenne szó, hanem napi 2-3 órányi pénzügyi asszisztenciáról vagy épp közösségi média posztolásra lenne szükséged hosszútávon valakire, mert a vállalkozás dolgai annyira lekötnek, hogy már csak későn este jut rá időd. 

A mai világban 2-3 órára felvenni valakit elég nehéz, és természetesen nem is kifizetődő számodra. Alkalmazni valakit jelentős többlet költséggel jár, míg egy virtuális asszisztenssel költséghatékonyabb tudsz lenni.

Olyan céggel is volt szerencsém találkozni, ahol a HR-es pozíció hiányzott, így általában, amikor új ember felvételét kellett intézni, akkor ezt a feladatot a pénzügyi vezető végezte el. Regisztrálni kellett álláskereső portálokon, megírni az álláshirdetést, végigolvasni a beérkezett majdnem 100 önéletrajzot, amiből kiválasztottak 5-öt, és még le is kellett szervezni az állásinterjúkat.
Ez mind-mind idő, ami a saját feladatainak ellátásából ment el.
Ezen a téren tapasztalt virtuális asszisztenssel egy ilyen szitu is könnyen orvosolható.

Feladattól függően, akár egy apró pár órás egyszeri asszisztenciáról legyen szó, vagy akár napi 2-3 órás hosszútávú feladatról, egy virtuális asszisztens nagyon jó megoldás számodra.

A kérdésre válaszolva, hogy mikortól van szükség virtuális asszisztensre...

Amennyiben már megfogalmazódott benned, hogy jól jönne egy segítő személy, aki az ügyintézői, adminisztratív vagy a közösségi média terheket levenné a válladról, akkor itt az ideje a virtuális asszisztensnek.

Nem fogsz csalódni benne!

Mindegyik területnek megvan a maga tapasztalt asszisztense, így érdemes szétnézni, hogy kinek milyen képzettsége van és ki miben a legjobb, annak érdekében, hogy a legprofibb asszisztensi szolgáltatást kapd. Természetesen az együttműködéshez nagyon fontos a szimpátia is.

Miért is jó egy virtuális asszisztenssel együtt dolgozni?

Megvannak a saját eszközei, tehát neked nem kell biztosítanod őket, irodát sem kell bérelned, mert saját „irodájában” dolgozik, valamint az adózással sem kell foglalkoznod, mert ő magának fizeti.  Anyagiakat tekintve, ha nincs szükséged teljes órás asszisztensre, így még a kifizetett munkadíjban is jobban jöhetsz ki.

Köszönöm, hogy elolvastad az írásom!
Kádár Mariann, virtuális asszisztens